2011. július 30., szombat

Egyszerű DIY konty félhosszú hajból



Most egy nagyon egyszerű kontyot szeretnék nektek mutatni, amely kb 2 perc alatt elkészíthető, és még félhosszú hajból is simán kivitelezhető.

1. oszd két részre a hajadat




2. mindkét oldalon a fülednél kezdve befelé tekerve a tarkód irányába sodord fel a hajadat






3. használj a letűzéshez hullámcsatot




4. miután mindkét oldallal végeztél, gumizd össze a copfot


5. a kapott copfot tekerd fel, és rögzítsd csattal 



6. és íme, kész is a pofon egyszerű, ám mégsem annyira unalmas konty






2011. július 28., csütörtök

Tengerész hajpánt készítése- vagyis a tengerész csomó női szemmel

hajpánt


Mostanában, pontosabban idén nyáron a mániám a kék-fehér, vagy a piros-fehér csíkos fürdőruha, törülköző, strandtáska. Valahogy annyira vitorlázni támad kedvem, amikor meglátom ezeket a csíkos holmikat. Pedig nem is szeretek annyira vitorlázni. Vagyis ez így nem igaz, inkább az utóbbi években nem volt se alkalmam se kedvem hajókázni, mert a gyerekeim nem annyira kultiválják, így minden próbálkozás kudarcba fulladt. Na most egy olyan hajpántot szeretnék nektek bemutatni, ami hasonló a tengerészcsomóhoz  (legalábbis azt hiszem) és piros kötélből, de akár kékből, vagy bármely más színből is el lehet készíteni. Egyszerű, és nagyon mutatós darab.  A képek mellé komment nem szükséges szerintem, mert tökéletesen látszik rajtuk minden.  Arra ügyelj, hogy hogy keresztezik egymást a madzagok, de minden látszik a képekről. A végén egy sima hajgumival varrd össze a 2 végét, így könnyen rá tudod majd húzni a fejedre.  Ha mégis valami kérdésed lenne írj bátran:)




















































forrás:presserfoot

2011. július 26., kedd

Az afro újjászületése és áttranszformálása Európába


Alig másfél hete alkalmam nyílt ellátogatni a Full Fashion Night, fodrászoknak szóló bemutatóra. Ahol egy általam is oly kedvelt fodrász volt a vendég, és mint ezt illik, bemutatta új kollekcióját. Név szerint Milos Miskovicról van szó, aki nem mellesleg Schwarzkopf nagykövet, és blond szakértő. Ahogy néztem munkáit, eszembe jutott egy nem rég a kezeim közé került Vogue Italia, amelyben szintén láttam hasonló frizurákat, bár egy szőke európain és egy afro amerikain kicsit másként néz ki ugyanaz a haj, de szó mi szó az összhatás ugyanaz. Nézzétek a hasonlóságot, nekem nagyon tetszik. Lehet, hogy megvan a következő frizuradivat, frizurairányzat?

Milos és csapata a bemutatóra menet:


Az elkészült műalkotások:




Vogue Italia:






És végezetül még néhány afro haj:







foto:Soós Bertalan,Vogue Italia, Pinteres

2011. július 22., péntek

Ancsa félhosszú haja



Tegnap sok más vendég mellett reggel egy nagyon kedves, régi barátosném jött el hozzám, hogy bár ő növeszti a haját, és igazából nem is akar belőle vágatni, csak mégis, így már sehogy sem áll, mondta. A frufrut jómultkorában  levágtuk , de akkor egyenes, tömör frufrut kért tőlem Ancsa, és a haj vége is egyenesre lett levágva, semmiféle ritkítás nem történt. Ez persze csodaszép haj, ha az ember lánya minden nap szépen kihúzza, ami modellünk esetében minimum 1 óra, hiszen annyira sűrű hajról beszélünk, hogy ritkítás nélkül munkás a megszárítása. Így most rábeszéltem némi ritkításra, de semmi fokozat, csak ami az arcba omlik előre. A frufruból nem vágtunk hosszra, viszont sokat ritkítottam, így sokkal lazább, szebb esése lett. Nézzétek a végeredményt:


És ilyen lett:

félhosszú haj


félhosszú haj szemből






2011. július 20., szerda

Hajrá fesztiválozzunk fiúk-lányok

Ismét nyár, ismét fesztivál. Ezerrel megy a buli, akár a szigeten, akár a Balcsin, akár csak valami szórakozóhelyen. Fetrengés a fűben, rövidnacik, topok, színes karkötők, kalapok, fonatok és az elmaradhatatlan napszemüveg. Csokibarna lányok mindenhol, napsütés, Dolce Vita. Fesztivál hangulatban vagyok. Nézzétek csak a kedvenc képeimet:









































foto:pinterest