2011. augusztus 30., kedd

A tökéletes színátmenetes melír- vagyis hogyan pompázz stílusosan a szivárvány (majdnem) minden színében


Sok kedvenc hajam van mostanában, de mind közül a legjobban a színátmenetes hajért vagyok oda. Bár igazán vagány az is, ha barnából megy szőkébe (vagy fordítva) a hajszín, de ez mindegyiknél izgalmasabb.

Lépések:
Végy egy nem túl sötét árnyalatú hajat ( bár a sötét árnyalatokból is szép eredményeket lehet elérni), de mivel a hajvégeket szőkítőporral kell leblansolni, ezért optimálisabb a világosabb hajszíni. Otthon nem annyira ajánlatos nekiállni, ám ha mégis így döntenél, kövesd a lépéseket.

Hozzávalók:
blans por,összekeverve hidrogénperoxiddal, ecset, csipeszek, still fésű, fólia, 2 féle kék, és két féle rózsaszín hajfesték



1. A hajad utolsó (max) 10 cm-ét blansold ki  (persze ez függ a hajad hosszától is), bármely fodrászkellékesnél beszerezhető hidrogénperoxiddal (kiindulási hajszíntől függően 6%,9%,12%-os színelőhívót válassz), Keverd össze 1:1 arányban szőkítőporral. Utána válogasd szét a hajvégeidet, úgy, mintha melíroznád. A teljes tincseket egy stillfésű segítségével oszd ketté. Tegyél alá fóliát, majd kend be a már kikevert szőkítővel.


2.Hajtsd rá a fóliát.


3.Ellenőrizd a tincseket. Meleg levegővel rásegíthetsz a folyamatra.


4.Mikor úgy érzed eléggé leszőkítette már a hajadat mosd le samponnal, és szárítsd meg.


5.Most jöhet a szín. Szintén fektesd rá a tincset egy darab fóliára, majd az első harmadát fesd világosabbra, a végét sötétebbre a kívánt színből.




6.Vigyázz, mert ez már nagyon gyorsan megfogja a hajadat, főleg szőkítés után.


7.Negyed óra elteltével mosd le a tincsekről a festéket. Ne keverd a rózsaszín lemosását a kékkel, mivel összefolyhat a két festék. Gyorsan dolgozz, mert a felső egyharmadot (amit szintén kiszőkítettél) hamar befogja a szín.


8. A rózsaszínnel ugyan így járj el.
És tadammmm, íme a végeredmény!





forrás:thebeautydepartment

2011. augusztus 25., csütörtök

Még mindig fonunk, és csak fonunk...

Ma megint csak egy pofon egyszerű, és nagyon mutatós fonatot mutatok nektek. Igazából a pláne abban rejlik, hogy nem gumival kötjük el a végét, hanem a 2 fonatot összecsomózzuk, így sokkal mutatósabb lesz a végeredmény.

1.Mindkét oldalról leválasztunk egy vékony tincset, majd befonjuk a tarkó vonaláig mind a kettőt. Érdemes az első, arcba hulló pár szálat kihagyni a fonatból, mint ahogy én is tettem, így a szoros fonatot ezzel is lazítjuk, lágyítjuk egy kissé. Bármely fonástechnikát alkalmazhatod, parketta fonás, sima, fordított, stb..


2. Utána jön a csomózás, íme így csináld: (rendes csomót készítettem, áthurkoltam egyiket a másikon) Ha úgy érzed szétesne egy csomótól, nyugodtan készíts kettős csomót, így biztos a tartás.


3. Én most meglazítottam a csomót, hogy rakoncátlanabbnak tűnjön. 




2011. augusztus 22., hétfő

Romantikus fordított fonat, vagyis a tarkótól indított copf




Bevallom néha gondolkodnom kell azon, hogy milyen szupi, szép, különleges, egyszerű?, vagány, könnyen kivitelezhető, mutatós, stb.. kontyot, fonatot, kiegészítőt csináljak, mutassak be nektek! Mindig megpróbálom szívvel-lélekkel elkészíteni a bemutatott alkotásokat. Ám ez néha nehéz:
 Először is, mindig szerezni kell egy barátosnét, aki készséggel áll rendelkezésemre. Na itt már hibádzik a dolog, mert Kata, aki a legtöbb fonatom modellje, 2 gyermekes családanya, és ráadásul aktívan dolgozik, tehát az a gondolatmenet, miszerint mi reggelente mikor a legszebbek a fények, átmegyünk hozzájuk, és a kertben teázgatva felteszünk néhány tökéletes kontyot, miközben a gyerekek édesen eljátszanak egymással, itt megbukott. Másik modellem Nóri, rajta fogom bemutatni a mai fonatomat is. Tehát Nóriról annyit, hogy nem szereti, ha fényképezik...Persze még a többieket is meg kell említenem, így szerepel még Ancsa, aki régi kedves osztálytársam, és Zsófi-Kriszti az én drága hugicáim. Mi a közös bennük? Bizony-bizony, a hajszínük. Mindegyiknek barna árnyalatú a haja. Az én nagy bánatomra, merthogy egy szőke, vagy legalább szőkére melírozott hajmodellen sokkal jobban kijönnének a fonatok, kontyok. De ne legyek telhetetlen, így tényleg nagyon hálás vagyok nekik, hogy hagyják magukat macerálni, fényképezgetni. ( Halkan jegyzem meg, a macerálást mindegyik szereti ).

1.A mai alkotás egy fordított fonat, amit alulról, a tarkó vonalából indítottam. Először is, hajtsd le a fejedet, majd úgy, mintha rendes fonatot készítenél, válassz le egy tincset, és kezd el fonni, pont úgy, mintha a fejtetőről indítottad volna.










2. Mikor a végére értél, gumizd be, így sokkal tartósabb lesz a fonat.




 3. Végezetül egy hurkos konttyal zárd le a fonatot.











2011. augusztus 17., szerda

Még mindig Woodstock hangulatban



Tudod mit jelent, hogy Woodstock fesztivál? Igazából annyit, hogy hippi zenei fesztivál. Totálisan beleillik ez a saját hajból készült fejpánt. Tetszik az ötlet? És tudjátok milyen pofon egyszerű megcsinálni? Nézzétek csak:

1. Az egyik oldalról,válassz le egy tincset ( lehetőleg a takaróhaj alatt levő pici passzé legyen)


 2. kezd el befonni, rád van bízva melyik fonattípust választod, én most a sima egyszerű fonatot választottam.




3. mikor a végére értél, a homlokodra téve tűzd le a másik oldalon. Azt is úgy tedd, hogy egy passzé eltakarja majd a csatokat.




4. és íme, kész is a fonatos fejpántod.






2011. augusztus 13., szombat

Féloldalas csiga turbán tutorial




Nem tudom Ti hogy vagytok veled, de én szenvedélyesen gyűjtöm a kendőket. És nemcsak nyakbatekerés céljából, hanem pont, mint ennél a posztomnál is láthatjátok tuti turbánok elkészítésében is igen nagy szerepe van egy megfelelő színű, hosszúságú, anyagú kendőnek. Ennek a turbánnak az elkészítése is  pofon egyszerű, ám mégis nagyon látványos a végeredmény.
1.Végy egy hosszú kendőt (ne négyzet alakút, hanem hosszúkásat)
 A hajadat tedd egy oldalra.


2.Tedd a fejedre úgy, hogy a fejed a kendő közepén legyen kb.


3.Kezd el csavarni a kendőt.


4.Mikor a végére értél, csiga formában csavard tovább


5.A végét tűrd alá a már feltekert résznek, simán meg fogja tartani.


6.És íme, kész is van a tuti, egyedi, csavart turbánod.




2011. augusztus 10., szerda

Fesztivál haj arcpirosítóból- vagyis a tuti hajkímélő egynapos hajfesték



Sokszor elgondolkodtam én is azon, hogy milyen jó lenne egy-egy nagyobb bulira, fesztiválra színes hajjal menni. Aztán mindig eszembe jutott, hogy jó-jó, de másnap a játszótéren mit szólnak majd hozzám...Ezért mindig elvetettem ezt a fantasztikus ötletemet. Egyik nap, korán reggel nem annyira figyelvén a sminkemre sikerült a hajamat is összepirosítóznom. Innen jött ez a remek ötlet, miszerint a szőke, de még a világos barna hajat is nagyon jól befogja a por állagú szemfesték/arcpirosító. Bármilyen színnel kipróbálhatod, én most egy halvány rózsaszínes árnyalatot választottam. A lényeg, hogy a végén, mikor már felvitted ecsettel a hajadra az arcpirosítót, jól lakkozd be a hajadat, hogy a por véletlenül se jöjjön le.De ugyanakkor a következő hajmosásnál maradéktalanul kijön. Hajrá csajok, gyerünk, próbáljátok ki ti is az egynapos hajfestéket!