2011. október 30., vasárnap

Mondj igent ősszel

Az esküvők többsége nyáron köttetik. De gondolj csak bele, mennyire szép színei vannak az ősznek, melyeket igazán bűn kihasználatlanul hagyni. A narancs, a sárga, a barna, a zöld, és akkor még nem beszéltünk az igazán szép kevert színekről, mint például a mahagóniról, vagy a rezes vörösről. Egy jó hangulatú avar party igazán emlékezetes lehet. És nem beszélve arról, hogy a  fodrászod is biztosan ráér hétvégén :D A ruha választásnál vedd figyelembe, hogy már nincs nyár, így az idő is lehet kicsit csípősebb. Akár a country stílussal is keverheted hófehér dresszedet. A hajad legyen laza kontyba, vagy egy vízesés fonatot is bevállalhatsz, a siker biztos nem marad el.

őszi esküvő

esküvő ősszel

ősz esküvő

őszi esküvő


őszi esküvők

A tortára néhány ötlet:



Ne félj az őszi virágoktól, tudom nehéz egy krizantén esetében elvonatkoztatni a "temető" virág státusztól, de nézzétek csak:



A koszorús lányok kiegészítői is teljesen mások, mint egy nyári esküvő esetében:



Egy kis kiegészítő ajándék ötlet:



Hmm? Tetszik? Én esküdnék ősszel. És Ti?





foto:pinterest

2011. október 27., csütörtök

Kata esküvői kontya



Tehát, augusztus végén volt Kata barátnőm esküvője. Szeretett volna kontyot, ám mégis úgy gondolta jó lenne benne valami furfang, csavar, lazaság. Előtte befestettük a szőkére melírozott haját 5.5 ös Schwarzkopf festékkel barnára. Mindenképpen élő virág díszítésre gondoltunk, így a fehér apró virágú orhideára esett a választás. Nagyon szépen mutatott barátosném új, sötét hajában. A virágos szerint nagyon tartós, így simán kibír egy napot is akár a kontyba építve. Volt pár próbakonty, de a végleges verzió ez lett, íme:


esküvői konty

 Itt még csak a próbán, a csavart-tekert kontyhoz hasonló lett a befutó. Frufruját besütöttük.

esküvői konty

Virággal:




És az esküvőn.

2011. október 18., kedd

Hosszú hajból félhosszú- vagyis amikor már unod a copfot

hosszú haj


Ugye kedves hölgyeim mennyire nehéz megnöveszteni még akár pár centit is? És az a "dög" fodrász egyetlen nyisszantással levág 3x annyit! Félve mentek el hozzá, mert úgyis tudjátok, ha beültök a székbe, már nincs menekvés, vége, úgyis -10 cm-rel távoztok, duzzogva, megbánva az egészet, majd....pár nap múlva örülve az újdonsült frizurának, mert felfrissült, megkönnyebbült, szellősebb lett a hajkoronátok.
 És lám itt a másik oldal, Orsi, aki ma hajnalban ( 7:23) bejelentkezve azonnali stílusváltást kért. Unta a töredezett, agyon gyötört hajvégeit, amik már sehogy nem álltak, és leginkább minden reggel copfban kötöttek ki. Rátettem egy jó kis pakolást, majd a Schwarzkopf BC olaját, mely lággyá, puhává varázsolta a hajat. Elpárolgó olajnak is hívják, mert nem nehezíti, lapítja le a frizurát, viszont ahogy elillan, vitaminokat juttat a hajba, így az mélyen táplált, és egészséges lesz. Majd kicsit fokozatosra, követve az arc vonalát vágtam le. Frufrut is kapott, ahogy kérte :D Nézzétek az eredményt.
Előtte:

félhosszú haj

Utána:

félhosszú haj


félhosszú haj


félhosszú haj

2011. október 8., szombat

A tehenészlány konty készítése

konty készítése

Jó-jó, kicsit fura nevet adtam neki, de lássuk be, (bár hozzáteszem nagyon visszajöttek a divatba mostanában ezek a régies fonatos-konty keverékek), tényleg van benne valami "tehenészlányos". Tehát kedves lányok, ha tehenészni támad kedvetek nosza, így kell feltűznötök hozzá a hajatokat. Azért a munkahelyen, vacsin, vagy akár egy romantikus randin is megállja a helyét ez a frizura.
A konty készítése:
Jó sok hajlakkra lesz szükséged, mivel miután félbe választottad vízszintesen a hajad,  felső részét jól fel kell tupíroznod, majd kicsit fixálnod, a fedőszálakat elsimítani, és úgy letűzni hullámcsatokkal. Nem árt, ha van nálad egy kézi tükör, amivel tudod ellenőrizni , hogy hogy néz ki a hajad hátulról.

konty készítése

konty készítése

Miután ezzel végeztél, válaszd ketté a hajadat.

konty készítése

konty készítése

Most következik a fonás. Mindkét oldalon fond végig a tincseket.

konty készítése

Majd tekerd a frufrud, és a már feltupírozott rész köré, tűzd le szépen hullámcsattal.

konty készítése



És íme a végeredmény:

konty készítése










forrás.keikolynn

2011. október 3., hétfő

Színes hajvég nem csak szőkéknek

színes haj

Először, amikor Zsuzsi bejelentkezett hozzám, hogy szeretne mindenféle színátmenetben pompázó hajvéget, úgy gondoltam barnán nem fog annyira mutatni. Már csak azért sem, mert nagyon furi lett volna, ha a már leszívatott végekre nem teszem fel teljes egészében a pinket, türkizt, és a zöldet. Mert akkor maradt volna egy szőke sáv. Úgyhogy úgy döntöttem, addig lesz szín, amíg a szőke tart. Szerencsémre Zsuzsi is így gondolta. Még annyi slussz poén volt a dologban, hogy eléggé roncsolódott rasztából éppen kifelé jövő hajvégekkel álltunk szemben. Tehát nagyon kellett ügyeskedni, hogy eléggé leszívja a szőkítő( ez azért kell, hogy aztán befogja a festék), de ne roncsolja még jobban. Úgy döntöttünk, hogy minden színt minden színnel variálunk, így lett pink aljú türkiz tetejű, zöld aljú, pink tetejű, stb...összeállítás. Íme a végeredmény:

színes hajvég


szivárvány színű haj