2012. június 20., szerda

Barbiek Gedeon bácsija

Kislányként szerintem mindenki levágta egy, két Barbie babája haját, lefogadom. Én igen. Persze nem igazán sikerültek a műalkotások, én mégis roppant büszke voltam kedvenceim új frizuráira. A nem annyira drasztikus megoldások, mint például egy fonat vagy copf, melyekkel mostanság a lányaim nyúzzák a visszaszólni nem tudó babáik haját, is mennyire más karaktert ad a millió pont úgy kinéző Barbienak.
De hogy jön ez egy fodrász blogba? Hát mindössze úgy, hogy egy neves olasz fodrász, Salvo Filetti, a Mattellel, és a  L'Oreal Professionnel karöltve megalkotta az első Barbie haj kiállítást Milánóban. Az ötlet mindössze annyi, hogy mint tudjuk minden Barbie ugyan úgy néz ki. Pont ugyan az az arc, mindössze a frizura változik. És lássuk be, egy-egy más hajszín, vagy fazon merőben megváltoztatja az adott baba stílusát, karakterét. Nézzétek csak:

















forrás:style.it

2012. június 2., szombat

Kombinált hármas fonat

kombinált hármas fonat

hármas fonat
Ha ismered a parketta, illetve a sima, hagyományos fonást, könnyedén elkészítheted ezt is. Sőt, igazából Te is kitalálhatsz különféle kombinációkat, így akár minden nap más és más hajkölteménnyel vághatsz neki a napnak.
1.készíts középválasztékot.
2.fond be mindkét copfot, lazára, így is növeled a volument, illetve sokkal lazábbnak, könnyedebbnek tűnik majd a frizurád.
fonat
3.mikor elértél a tarkó vonalig, gumi neki.(mindkét oldalon tégy így)
4.utána a 2 oldalt kösd össze.
5.ezután jöhet a parketta fonás.
parketta fonat

parketta fonás
6.végezetül az egész fonatot hajtsd vissza, és tűzd le. Akár meg is lazíthatod, csak jót teszel vele :)
fonat készítés

fonat