2013. január 27., vasárnap

Régi Hollywoodi frizurák

régi hollywoodi frizura

Marylin Monroe, Grace Kelly, Rita Hayworth, Judy Garland, mind nagy lépést tettek a mai klasszikus női divat kialakulásához. Ma ezeket a női frizurákat látjuk kicsit újraértelmezve. Napjaink hírességei ismét előrángatták ezeket a már-már feledésbe merült csodaszép trendeket, így láthatjuk, és meríthetünk ihletet belőlük mi is.

1. Magasra tűzött francia konty:
Ezt a frizurát Eva Longoria viselte a 68. Golden Globe-on. Ahhoz, hogy ezt te is otthon elkészítsd, a hajadat egy nagy copfba gyűjtsd össze középre, majd egy határozott mozdulattal csavard, és tűzd meg.

Eva Longoria francia konty

2. Aphrodité fonat:
Alexis Bledel 2009-ben is már ezt az Aphrodité-stílust követte. Mely egyben sportos, és nőies is. Ahhoz, hogy ezt a frizurát elkészítsd, oldalválasztékot csinálj, majd egy sima francia fonattal kezd el befonni a hajadat. Mikor már a tarkóvonalhoz értél, egy laza kontyba végződően tekerd a hajadat, majd tűzd le hullámcsattal.

Alexis Bledel aphrodité fonat

3. Amanda Seyfried ezt az oldalra tűzött nagyon kecses kiengedett frizurát a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon viselte. Igazán régi Hollywoodi megjelenést sejtet. Elkészítése egyszerű, csak tűzd le az egyik oldalon a laza loknis hajzuhatagodat, majd tedd előre. Díszítsd frizurádat apró, csillogó hajcsattal.

Amanda Seyfried oldalra tűzött haj

4. Igazi, klasszikus hullámok.
Tegye fel a kezét, aki nem tudja, kihez akar ezzel a hajjal hasonlítani Katherina Heigl? Hát persze, hogy Merylin Monroe inspirálta. És bár ez a haj rövid, szőke kivitelben mutat a legjobban, azért ha barna a hajad, akkor is próbáld csak ki. Egy kis hajhab a félszáraz hajra, majd csavarokra tekerd fel, és mikor kihűltek a csigáid leengedheted őket. Íme a végeredmény:

Katherina Heigl klasszikus hullámos haj




foto.pinterest,ikonwhair

2013. január 20., vasárnap

Mesébe illő fonatok

Fantasy fonatok egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, és töretlen sikerrel vesznek rész a fonni tudó, akaró, vágyó lányok mindennapjaiban. Míg régen ismertünk egy alap fonást, amilyenre anyukánk minden nap befonta a hajunkat, és maximum úgy variáltuk, hogy 1 copf, vagy 2 copf legyen, ma ennek a műfajnak kimeríthetetlen a tárháza.
Nemcsak megismertünk millió fonás típust, de azokat keverve, vagy szimplán magukba, esetleg lazán, vagy túlontúl szorosra fonva alkalmazhatjuk is.
Néhányuk egyszerűen elkészíthető, míg mások megkövetelik a gondos felügyeletet egy tapasztalt kéz által. Mindenesetre egy biztos:  "A gyakorlás teszi a mestert"
Íme néhány inspiráció a fantasy fonatok közül:

szőke extrém frizura


mesébe illő fonatos konty


hajpánt fonat


rövid haj


szép szőke fonat


szép szőke haj


barna fonat




foto:pinterest

2013. január 14., hétfő

A Golden Globe sokszínű frizurái

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a Golden Globe. És mint mindig, most is inspiráció éhesen néztem a beszámolókat, frizurákat, ruhákat, sminkeket. Akadt látnivaló bőven, és azt hiszem mindenki megtalálja majd a magának tetszőt a posztban. Nekem személy szerint mind bejön, és végre nem a felpúpozott kontyok a nyerők, hanem a laza loknik, vagy a sima letisztult vonalak. A marcell határozottan hódít, de a rövid haj is divatos épp úgy, mint a fonat. Végre. Nézzétek, és gyönyörködjetek.
Íme:

Amy Adams

Alyssa Milano

Anne Hathaway

Catherine Zeta Jones

Claire Danes

Connie Britton

Emily Blunt

Jennifer Garner

Jennifer Lopez

Jessica Alba

Jessica Hastain

Julianne Hough

Kerry Washington

Kristen Bell

Maria Menouno

Megane Fox

Michelle Dockery

Nicole Richie

Olivia Munn

Sarah Hyland

Sofia Vergare

Taylor Swift

Tina Fey

Debra Messing

Eva Longoria

Adele

Amanda Seyfried

Hayden Panettiere

Jennifer Lawrence hátulról

és elölről 

Zooey Deschanel

 Halle Berry

Heidi Klum

Isla Fisher

Julianne Moore

Kaley Cuoco

Kelly Osbourne

Lucy Liu

Marion Cotilard

Naomi Watts

Nicole Kidman

Rachel Weisz

Rosario Dawson

Rosie-Huntington Whiteley






Képek:Temptalia,BellaSugar