2012. november 28., szerda

Kedvjavító csokis hajpakolások házilag

csokibarna haj

A kakaófa pont olyan szép, mint amilyen hasznos. Az egyik legnépszerűbb botanika növény. A kakaófa termésének számos jótékony hatása van egészségünkre, mindazonáltal, hogy nagyon finom a belőle készülő csokoládé. Táplálja a bőrt, a hajadra kenve javítja az általános állapotát, egyszerűen ragyog tőle hajkoronád. Antioxidánsokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban gazdag. A Theobroma Cacao fa a trópusi erdőkben nő Közép-Amerikában, és Afrikában (különösen Ghánában) ahol egyébként jelentős hatást gyakorol a helyi gazdaságra. A fa csodaszép, igazán figyelemreméltó látvány, sötétbarna kérge nagyon hasonlít a csoki színéhez, fehér virágok nőnek törzsén és ágain.

csokoládé

Kakaóvaj: A kakaóvajat hidraulikus préseléssel nyerik kakaóbabból, melyet tovább finomítanak vagy centrifugálnak. Önmagában a kakaóvaj is nagyon tápláló, akár hajvégápolónak, vagy fürdőolajként kádba téve, szépen szétolvad.

Mi olyan jó a csokiban:
-fehérje
-riboflavon
-A-vitamin
-tiamin
ásványi anyagok:
-kálium
-kálcium
-vas
-foszfortartalom
-réz
-magnézium

csokis hajpakolás

Csokis pakolások:
A csokis pakolásoknak nagyon sok jótékony hatása van. Növeli a haj fényét, javítja szerkezetét. Mély hidratálást  biztosít, azonnal megerősíti a hajat, nem törik, és könnyebben kifésülhető lesz tőle.

Hozzávalók:
50 gramm étcsoki 80-90 %-os kakaótartalommal
1 teáskanál olívaolaj
1/2 csésze joghurt
2 2 evőkanál méz

Elkészítése:
Felolvasszuk a csokit mikrohullámú sütőbe, vagy tűzön (nagyon figyeljünk arra, hogy meg ne égjen meg, ugyanis nagyon hamar odakap), beletesszük az olívaolajat.
Mikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a mézet, meg a joghurtot.
Nagyon ügyeljünk arra, hogy a hajtövekre ne tegyük. Miután felkentük zuhanykendővel, majd egy törülközővel fedjük be, és 1 óra várakozás után mossuk le.

Banános-csokis hajmaszk:

hajpakolás

Hozzávalók:
1 nagy banán
1 kanál méz
4 kocka étcsokoládé

Elkészítése:
Széttörjük a banánt, megolvasztjuk a csokoládét, szintén mikrohullámú sütőben, és ugyanúgy odafigyelve, hogy kihűljön kicsit, mikor a banánra ráöntjük. Hozzáadjuk a mézet, és tovább keverjük. A teljes hosszra felvisszük, kivéve a hajtövet, majd zuhanykendőbe, és törülközőbe csavarjuk. 1 óra várakozás után lemossuk.

barna haj


Próbáljátok ki!


foto:google

2012. november 4., vasárnap

Ha már unod a hajgumit- vagyis hogyan készíts ötletes ajándékot Karácsonyra


Tudjátok már a karácsonyi listátokat? Na nem azt, hogy Ti mit kértek, hanem azt, hogy mit adtok. Ez egy szuper jó ötlet, egy igazi kincs a lányoknak. "Hajgumi helyettesítő" virágos, vagy akár karácsonyi anyagból is elkészíthető hajdísz. Vágjatok bele, és készítsétek el!

1.szükségetek lesz, ollóra., drót huzalra, anyagra, és drótvágóra.

hajdísz készítés

2. Kb egy 25 cm-es ilyen formájú anyagot vágjatok ki.


3. Varrjátok össze kifordítva, úgy, hogy egy 2 cm-es darabot meghagytok, ahol majd a drótot befűzitek.


4. 2x akkora drótot, mint az anyag, hurkoljatok össze a következőképpen.


5. Fűzzétek be az anyagba.


És íme:

hajdísz




forrás:skunkboy