2012. július 12., csütörtök

Műhelytitkok a hosszú, vastag, fényes hajért

szép hosszú haj

Mikor egy divatmagazint nézegetsz, biztos neked is eszedbe jut, hogy milyen jó lenne, ha a te sörényed is olyan egészségesen fénylő, és hosszú lenni, mint a sztároké.
Meglepő módon, nem számít, hogy milyen típusnak születtünk, ugyanakkor bizonyos szabályokat be kell tartanunk ahhoz, hogy hasonló legyen a hajzuhataguk.
Néhány hasznos tanács a profiktól:

1, Na hagyd figyelmen kívül a fejbőrt:
Amikor a kefe sörtéi érintik a fejbőrt, serkentik a véráramlást, és ezáltal a haj növekedését is. Ám nagyon ügyelj arra, hogy ne fém fogazatút használj. Válaszd helyette a diszósörtés változatot.
Meleg olajos fejbőrmasszázst minden hónapban beiktathatsz a teendőid közé. Ilyenkor a rozmaring, citromfű, eukaliptusz egyvelegét használd.

hosszú haj napszemüveg

2, B-vitamin mindenek felett:
A napi adag B-vitamin komplexedet ne feledd bevenni! Azért a komplex kivitelt válaszd, mert az gyorsabban felszívódik, mint ha csak külön B-12, illetve B-6 vitamint szednél.
Ezek mellett természetesen ügyelj a C.vitamin bevitelre is.

3,  Egészséges étrend=Egészséges haj:
A hajadon bármennyire is furcsa, de meglátszik, hogy mit eszel, és az is, hogy mennyit iszol.
Naponta töltsd meg a tányérodat sok zöldséggel, és igyál minimum napi 3 liter vizet.
gyakorta egyél kelkáposztát, és spenótot, melyek elősegítik a faggyútermelést, és tartalmazzák a megfelelő C-vitamin mennyiséget is. Ezek az úgynevezett "belső balzsamok".
Mindezek mellett egyél sok nyers salátát, megspékelve egy kis tökmaggal, melyek tartalmazzák a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat, cinket és vasat.
Ne feledkezz meg a fehérjéről sem, mint például a tojás, hal, csirke, vagy borjúhús

szőke hosszú haj
.
4, A kevesebb néha több:
Ha naponta mosod a hajadat, azzal felborítod a természetes faggyútermelésedet.
Szó szerint lecsupaszítod a hajadat, ezáltal kiszárad, töredezik. Felborítod a "fejbőrbe épített" kondicionálót, mely segít(ene) leküzdeni a töredezett hajvégeket. heti 1 x-i hajmosás bőven elég, viszont akkor ne feledkezz el a balzsamról sem.

5, Azonnali fény:
A hajmosást mindig egy hideg vizes öblítéssel fejezd be. Ez extra fényt ad sörényednek. Szabályosan sokkolod a fejbőrödet, és lezárod a kutikulát.

hullámos hosszú haj

6, Trükkök, hogy besűrűsödjön a hajad:
Minél több finish termékkel  terheled a hajadat, másnapra annál laposabb lesz.
Hogy miért? Mert elnehezedik.
Kérd meg a fodrászodat, hogy rétegesen vágja le a hajadat, ezáltal szellősebb, könnyebben kezelhető lesz, így elkerülheted a túlzott , felesleges lakk vagy zselé használatát.

7, Ne száríts forró levegővel:
Kerüld a hajvasalót, és ha már mindenképpen hajszárítóval formázod a hajadat, akkor se feledkezz meg a hővédő krémről, vagy sprayről.

8, És végül, vágatni igenis kell!
Keress egy jó fodrászt, aki  megérti, hogy Te növeszteni szeretnéd a hajadat, és nem 10 csak 3 cm vág le, ha ellátogatsz hozzá!

hosszú haj rúzs




foto:pinterest

2012. július 6., péntek

Kata laza frufruja

Kata barátnőm frufrut kért tőlem. És ha azt gondoljátok, hogy egy frufru vágatása apróság, hát nagyot tévedtek. Igenis nagyon fontos, az arc karakterét adja, hibákat emel ki, vagy tüntet el. Lehet oldalra tűzött, vagy előre fésült. Lehet hátulról hozott, vagy épphogy megszedett frufru. Érhet a szemöldök fölé, vagy alá. Vagyis egy szó, mint száz, ezer féle variációja létezik. Nézzétek meg, mi milyet alkottunk most.
Szemöldökig érő, kissé megszedett, amolyan így is úgy is hordható frufrut találtunk ki.
Íme végeredményt:

frufru


frufrus haj


frizura, frufru

Bár nem a frufruról készült, de szerintem szép :)

haj