2011. március 28., hétfő

Egy kis eső inspiráció

Mikor reggel felkeltem, annyira esett, hogy szinte azonnal visszabújtam volna.
Na persze ezt a családom nem igazán hagyta.Már akkor eldöntöttem, hogy ma az eső inspirál a blogbejegyzésem elkészítésekor.
Elkezdtem gondolkodni, mit is írhatnék az esőről, ami a hajjal, frizurával is kapcsolatban van. Aztán, ahogy szépen telt a nap, egyre több dolog jutott eszembe, ami hasznos lehet másoknak is.
Mire a csajokkal véget ért a délelőtti séta, és piaci bevásárlás, már elállt teljesen, és hétágra sütött a nap.Az ég meg annyira kék volt, mintha soha életében nem látott volna felhőt.
Pont, mint az esküvőmön!Tehát először is, esküvő!
Minden menyasszony rémálma, hogy az esküvőjén essen. Pedig nem is olyan rossz az, persze csak a népi hiedelem szerint.Merthogy, ha az esküvő alatt esik az eső, az a fiatal pár jólétére, és hosszú boldogságára utal.
De ejtsünk néhány szót a hajról.Tehát, tudom kedves ara, hogy az esküvő napján rögtönözni szörnyű dolog.DE, ha muszáj, akkor nincs mit tenni. Vagyis, ha Te egy gyönyörűen berakott, vagy besütött hajat választottál, akkor vagy tudomásul veszed, hogy a ceremónia végére jobb esetbe nem szögegyenes, de biztos, hogy nem is szépen ondolált hajad lesz, hanem egy lazább, hullámos hajkoronával folytatod tovább a bulit.Tehát, ha ezt szeretnéd elkerülni, inkább tegyétek fel egy laza kontyba a fodrászoddal a már elkészített frizurát.Hidd el, úgy is nagy sikered lesz!

Ez persze érvényes a mindennapokra is.Ha reggel látod, hogy esni fog, semmiképpen se válassz olyan hajat, amely biztosan kirúgja magát.A dauernél pont ellenkező a hatás, merthogy a dauer a nedves, párás időben behullámosodik, begöndörödik.Ja, és az esernyő mindig jó, ha kéznél van.Mi van akkor, ha valaki, mondjuk történetesen Te, nem szereted az esernyőt.
Hát bizony, akkor marad a kalap, vagy az esődzseki.Néhány praktikus darab, nézzétek csak:És vannak, akik kifejezetten ki nem állhatják az esőt, vagy csak külső szemlélőként szeretik nézni.Na és az ellentét:Sok filmes jelenetben van szakadó esős, csókjelenetes rész.Persze csendben megjegyzem, nekik bizony nem olyan "ázott" a frizurájuk, mint pl nekem egy esős , esernyő nélküli nap után.foto:pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése