2011. június 28., kedd

Do-It-Yourself hajápolás a hűtőből

Nektek is biztos volt már olyan, hogy nem volt otthon semmi amit a hajatokra kenhettetek volna, viszont nagyonis szükség lett volna rá. Ilyenkor jó, vagyis hasznos, hogyha tudtok néhány házi praktikát, mely gyorsan elkészíthető, és ugyanúgy , vagy még jobban táplál, mint a bolti balzsam, hajpakolás.


 A legegyszerűbb, amit bármikor használhatsz, a tojás. 2 tojássárgáját keverj fel egy kis olívaolajjal, és kend a hajadra. Nejlonsapkát fel, rá a törülköző, és minimum 1 órára hagyd is fent a masszát. Ami ennél sokkal táplálóbb, és igazán csodaszép sörényed lesz tőle, ha ugyanígy 2 tojássárgájához egy kis olívaolajat, és  egy széttőrt avokádót adsz. Ezt a csodaszert 2 óra alatt teljesen beszívja a hajad. Ugyanúgy nejlonsapi alatt pihentesd.


 Bizonyára hallottatok már a sörös öblítésről. Bátran ajánlom azt is. És a  hajradírról? Egy kevés kristálycukrot keverj össze mézzel, és radírozd át vele a hajadat.


Sokkal finomabb tapintása lesz a hajadnak a kezelés után. Reese Witherspoon fodrásza Lorri Goddard Clark a samponba csöpögtetett teafa-olajra esküszik.




foto:google,pinterest

11 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezeket a tippeket! :) Az avokádós hajpakolást ma próbálom ki :). Azt szeretném megkérdezni, hogy miután lemosom a pakolás maradványait szabad hajat mosni samponnal?

    VálaszTörlés
  2. Szia Mirjam!

    Ne moss hajat utána, csak előtte! Próbáld meg minél jobban kimosni a darabokat, bőségesen öblíts! Majd írd meg, milyen lett a hajad tőle, érdekel!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó a pakolás! :) Szép csillogó tőle a haj, különösen 2-3 nap múlva, "rendes" hajmosás után. Köszönöm az ötleteket!! Revalid balzsammal, Gliss Kur hajpakolással tudom összehasonlítani - ezeknél sokkal jobb.

    VálaszTörlés
  4. De jó! Nagyon örülök neki!

    VálaszTörlés
  5. Egy megjegyzés: az avokádó érett, puha legyen. Ha kemény tapintású, akkor érdemes újságpapírba csomagolva néhány napig hagyni, így megérik.

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Szeretném ha gyorsabban nőne a hajam,mert levágattam,de utólag megbántam. Van valami jó kis tanácsod,hogy gyorsan és szépen megnőjjön?
    Köszi :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Mimóza!
    Sajnos csodatévő hajnövesztő ötletem nincs, viszont egy jó tanács a növesztéshez: Mindenképpen vágass pár havonta a hajadból 1-1 cmt. Így az felfrissül, nem törik annyira, és hosszabbnak is tűnik az egészséges haj. Ne bánkódj, megnő a hajad hamar :)) Üdv,

    VálaszTörlés
  8. A samponba csepegtetett teafa olajat magamtól találtam ki a párom fejbőrén lévő seborea miatt ill. apukám seboreás korpás fejbőrére :D ÉÉÉÉS tényleg jó, ráadásul más is így gondolja! De szerintem is mindenkinek jó!

    VálaszTörlés
  9. Csodatevő hajnövesztő a ricinus olaj és a samponszappan! :D együtt :D esetleg Revalid kapszula :D

    VálaszTörlés
  10. A ricinus olaj es a dio olaj igen jo hajnoveszto...

    VálaszTörlés