2011. augusztus 22., hétfő

Romantikus fordított fonat, vagyis a tarkótól indított copf




Bevallom néha gondolkodnom kell azon, hogy milyen szupi, szép, különleges, egyszerű?, vagány, könnyen kivitelezhető, mutatós, stb.. kontyot, fonatot, kiegészítőt csináljak, mutassak be nektek! Mindig megpróbálom szívvel-lélekkel elkészíteni a bemutatott alkotásokat. Ám ez néha nehéz:
 Először is, mindig szerezni kell egy barátosnét, aki készséggel áll rendelkezésemre. Na itt már hibádzik a dolog, mert Kata, aki a legtöbb fonatom modellje, 2 gyermekes családanya, és ráadásul aktívan dolgozik, tehát az a gondolatmenet, miszerint mi reggelente mikor a legszebbek a fények, átmegyünk hozzájuk, és a kertben teázgatva felteszünk néhány tökéletes kontyot, miközben a gyerekek édesen eljátszanak egymással, itt megbukott. Másik modellem Nóri, rajta fogom bemutatni a mai fonatomat is. Tehát Nóriról annyit, hogy nem szereti, ha fényképezik...Persze még a többieket is meg kell említenem, így szerepel még Ancsa, aki régi kedves osztálytársam, és Zsófi-Kriszti az én drága hugicáim. Mi a közös bennük? Bizony-bizony, a hajszínük. Mindegyiknek barna árnyalatú a haja. Az én nagy bánatomra, merthogy egy szőke, vagy legalább szőkére melírozott hajmodellen sokkal jobban kijönnének a fonatok, kontyok. De ne legyek telhetetlen, így tényleg nagyon hálás vagyok nekik, hogy hagyják magukat macerálni, fényképezgetni. ( Halkan jegyzem meg, a macerálást mindegyik szereti ).

1.A mai alkotás egy fordított fonat, amit alulról, a tarkó vonalából indítottam. Először is, hajtsd le a fejedet, majd úgy, mintha rendes fonatot készítenél, válassz le egy tincset, és kezd el fonni, pont úgy, mintha a fejtetőről indítottad volna.










2. Mikor a végére értél, gumizd be, így sokkal tartósabb lesz a fonat.




 3. Végezetül egy hurkos konttyal zárd le a fonatot.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése