2011. augusztus 30., kedd

A tökéletes színátmenetes melír- vagyis hogyan pompázz stílusosan a szivárvány (majdnem) minden színében


Sok kedvenc hajam van mostanában, de mind közül a legjobban a színátmenetes hajért vagyok oda. Bár igazán vagány az is, ha barnából megy szőkébe (vagy fordítva) a hajszín, de ez mindegyiknél izgalmasabb.

Lépések:
Végy egy nem túl sötét árnyalatú hajat ( bár a sötét árnyalatokból is szép eredményeket lehet elérni), de mivel a hajvégeket szőkítőporral kell leblansolni, ezért optimálisabb a világosabb hajszíni. Otthon nem annyira ajánlatos nekiállni, ám ha mégis így döntenél, kövesd a lépéseket.

Hozzávalók:
blans por,összekeverve hidrogénperoxiddal, ecset, csipeszek, still fésű, fólia, 2 féle kék, és két féle rózsaszín hajfesték



1. A hajad utolsó (max) 10 cm-ét blansold ki  (persze ez függ a hajad hosszától is), bármely fodrászkellékesnél beszerezhető hidrogénperoxiddal (kiindulási hajszíntől függően 6%,9%,12%-os színelőhívót válassz), Keverd össze 1:1 arányban szőkítőporral. Utána válogasd szét a hajvégeidet, úgy, mintha melíroznád. A teljes tincseket egy stillfésű segítségével oszd ketté. Tegyél alá fóliát, majd kend be a már kikevert szőkítővel.


2.Hajtsd rá a fóliát.


3.Ellenőrizd a tincseket. Meleg levegővel rásegíthetsz a folyamatra.


4.Mikor úgy érzed eléggé leszőkítette már a hajadat mosd le samponnal, és szárítsd meg.


5.Most jöhet a szín. Szintén fektesd rá a tincset egy darab fóliára, majd az első harmadát fesd világosabbra, a végét sötétebbre a kívánt színből.




6.Vigyázz, mert ez már nagyon gyorsan megfogja a hajadat, főleg szőkítés után.


7.Negyed óra elteltével mosd le a tincsekről a festéket. Ne keverd a rózsaszín lemosását a kékkel, mivel összefolyhat a két festék. Gyorsan dolgozz, mert a felső egyharmadot (amit szintén kiszőkítettél) hamar befogja a szín.


8. A rózsaszínnel ugyan így járj el.
És tadammmm, íme a végeredmény!





forrás:thebeautydepartment

2 megjegyzés:

  1. Szia! nekem lenne pár kérdésem.. Nekem elég sötét barna hajszínem van majdnem fekete. Abban is jól néznének ki ezek a színek? Nem merek egyedül hozzá látni, inkább egy hozzá értő emberre bíznám. Ezt megcsinálnák nekem bármelyik fodrászatba és rájuk bízzam vagy szerinted jobb lenne ,ha a te fodrászatodba mennék. Válaszodat előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy hol és milyen formában lehet ilyen színes hajfestéket venni? Előre köszi a választ!

    VálaszTörlés