2011. december 5., hétfő

Selyem virág hajdísz tutorial


Nyakunkon a Karácsony. Advent második vasárnapján is túl vagyunk. Minden évben valami apró ajándékot készítünk a lányokkal, ami ötletes, és személyes is, hiszen mi készítettük. Idén erre a saját kezűleg is elkészíthető virágos (akár haj-)díszre esett a választásom. Annyira szép, és különleges, és a legjobb benne tényleg az, hogy mi itthon együtt csináltuk. Nem kell hozzá sok minden, csak egy olló, néhány színes selyembélés, tű, cérna, kemény papír a kör alakú sablon megrajzolásához, mécses. 


Kivágjuk a tetszőleges méretű kör sablonokat, amelyeket majd körberajzolunk a selyembélésen. Egyre csökkenő átmérőjű köröket készítsünk.


Miután a sablont átrajzoltuk, a kész köröket bevágjuk. (ezek lesznek a szirmok) nem szükséges, hogy egymástól ugyan olyan távolságban legyenek a bemetszések, így még egyedibb lesz a kész hajdíszed.


Gyújtsd meg a mécsest, és minimum 1-2 cm távolságból óvatosan, olvaszd meg a virág szirmait. Ügyelj arra, nehogy megégesd a kezedet. (gyerekeket ne hagyjuk felügyelet nélkül készíteni)

 
Ragasztó, vagy cérna segítségével tűzd össze a szirmokat. Közepét díszítsd gyönggyel. Csatra is rádolgozhatod. Ha szeretnéd, hogy jobb legyen a tartása, a hátoldalára rádolgozhatsz egy filc korongot.








forrás:simplyvintagegirl

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes!! Csodaszép!!

    Üdv.: http://jutahajatnoveszt.blogspot.com/

    VálaszTörlés