2011. március 26., szombat

Hogyan csináljunk stílusosan fonott kontyot?

A fonatoknál szebb és egyszerűbb dolog nincs. Akár csak 1 fonat, akár több, akár parkettába fonva, vagy csak simán. Ha kedveled a  fonott hajat, de már picit feldobnád valami újdonsággal, akkor neked való ez a posztom.
Nagyon egyszerűen elkészíthető kontyot mutatok meg nektek. És nem utolsó sorban nagyon mutatós is.Többféleképpen elkészíthető , a végén a kimaradt részeket feltűzheted, de akár leengedve is maradhatnak, vagy ha kedved tartja be is sütheted lazán a tincseket.


A konty készítése lépésről-lépésre:
1-4-jobb, és bal oldalon is csinálsz 2-2 fonatot a hajadba.
a középső rész hátul kimarad, így azzal lehet majd "játszani", vagy, azt lehet majd vagy feltűzni, vagy besütni   vagy csak simán leengedve hagyni.
5-körbetekered a már befont fonatokat úgy, hogy a jobb oldali kerül balra, a bal oldali jobbra, és a véget, a begumizott részt, rejtsd el a másik oldali fonat indításában, vagy akár tűzd alá hullámcsattal.Ez attól fog függni, hogy hova kerül az átdobott fonat, hogy milyen hosszú a hajad.
6-ügyelj arra, hogy egy szép kört írj le a fejen, tehát ne össze-vissza vezesd a fonatokat, hanem szépen egymás mögé kerüljenek, és úgy rögzítsd majd őket.
A végén egy  hajpántot fog alkotni a fejtetőn.
7-8-mikor már minden egyes fonatot rögzítettél, a kimaradt rész következik.
Csinálj belőle egy copfot, olyan középmagasságban, ügyelve a már elkészített részre, majd egy "rendezetlen", akár tekert kontyot, vagy akár sodort kontyot készíts belőle.
Ha a lófarkadból csinálsz 4-5 passzát, és azokat lazán rögzíted hullámcsattal, az is nagyon mutatós megoldás.
9-legvégül rögzítsd hajlakkal, és egy leheletnyi fénysprayt is tegyél rá.

Íme a végeredmény:


És nézzétek, ilyen, ha csak a fonatot készíted el, és a hátsó rész leengedve marad:


foto:pinterest,beautifulmess

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése