2011. március 24., csütörtök

Gyerekhaj-vagyis hogyan ápoljuk csemetéink haját, mi a legideálisabb frizura óvodás, iskolás korban

Melyik szülő ne szeretné, ha gyermeke mindig csinos hajkoronával büszkélkedhetne.
Ehhez persze mi szülők is nagyban hozzájárulhatunk.
Mikor megszületik egy baba, vagy hajjal, vagy haj nélkül, ez a későbbiekre nézve teljesen mindegy, elkezdünk gondoskodni róla.





Ilyenkor a leggyakrabban előforduló "hajbaj" a koszmó.
Fejbőrön megjelenő sárgás-barnás kosz foltok, melyek eltüntetése a következő képen történik:
A babád fejét beolajozod babaolajjal,jól bedörzsölöd, majd egy pár órát állni hagyod rajta az olajat.
Miután már eleget állt, és felpuhította a koszmót, egy sima fésűvel  "levakarod" róla.
Ezután következhet a hajmosás. A koszmó gombás eredetű, vastag, lisztszerű réteg, mely erősen elhatárolódik a fejbőr többi részétől. Persze nem kell megijedni tőle, szerintem minden kisgyerek fején volt koszmó már.







Kisgyerek korban ami még gyakori probléma lehet, hogy a babánknak ritkás, fénytelen, vékony szálú a haja.
Erre a legjobb megoldás igenis a hajvágás. Ugyanis fiatal korban kell megerősíteni a hajat, a töredezett "babahajvégeket" legjobb levágni, és eltenni emlékbe.
És ilyenkor jön a szülő, aki úgy gondolja, na majd ő megcsinálja, hisz nem lehet annyira nagy ördöngőség.
De tényleg, higgyétek el, a baba bemozdul, és nagyon könnyű a hibázási lehetőség, és máris kész a baj, az olló félrecsúszik, a baba frufruja lenyisszantódik! Vagy ami még rosszabb, a szemöldöknél indított, és a másik oldalon a hajtőben végződő frufru. Anyu mindig ilyen hajat csinált nekem. Persze hatalmas trauma nem ért gyermekkori hajvágás miatt, de azért sokkal jobb, ha egy hozzá értő babafodrászhoz fordulunk.
De milyen is legyen az a gyermek frizura?
Jó a kérdés. A válasz persze nagyon sok mindentől függ.
Először is, a gyerek korától, és attól, hogy megtűri e, hogy Te minden nap begumizd, befond, becopfozd a haját. Mert ha nem, abban az esetben talán jobb a rövid haj, vagy rövidebb bubi frizura, mely szerintem nagyon jól áll a kislányoknak.
Íme néhány kislányhaj:





Idén a laza frizura a divat, így a  kicsit nagyobb kislányoknál akik már kisiskolások, nem akarnak ebből kimaradni, és lássuk be, tényleg ellenállhatatlan egy hosszú, göndörödő, vagy csak hullámos hajú kislány.
Ha mégis összefognánk a hajukat, hiszen az iskolapadban igenis megkövetelik a tanítónénik, arra figyeljünk, hogy semmiképen se húzzuk szorosra a hajgumit.
De ha a  rövid haj mellett döntünk, akkor a már említett bob, akár előre hosszabbodó, vagy egyenes kivitelben telitalálat lehet.







A gyerekek gyakran olyan hajat szeretnének, mint az anyukájuké.



Kislányos anyukák biztos tudják, és már hallották is gondolom, hogy " de a Lizának, Annának, Emmának stb...rövid a haja, én is olyat szeretnék" című mondatot.Az én lányom gyakran hangoztatja.



Végezetül, de nem utolsó sorban  természetesen egy kisfiú haját is ugyanúgy kell ápolni.
Idén a "szolid" punk hajak a leginkább elterjedtebbek," legmenőbbek ".



Foto:pinteres

1 megjegyzés:

  1. KERDES
    Van 2 unoka lanyom, (4 eves es 6 eves)szoke a hajuk...az apjuk akarata hogy hosszu legyen a hajuk... a problema az hogy a szemukbe log a hajuk es ha en a nagymama befonom vagy haj csattal felcsattolom... hazi botrany lesz mert miattam nem egyenletesen no a homlokhaj...es torekeny.... Mit tanacsonak? (a lanyom 2 szer mossa egy marok samponnal a lanyok hajat mintha tenyleg koszos lenne a fejuk utana jon a fonozes vagy nedes hajjal maradnak)

    VálaszTörlés