2011. március 31., csütörtök

A hajszínünk tényleg mindent elárul rólunk? -tudj meg többet a szőke hajról

Bizony, bizony, egy nézet szerint akár festett, akár természetes a hajunk színe, az tükrözi egyéniségünket, ízlésünket, természetünket, temperamentumunkat és talán azt is, hogy milyennek is látjuk a világot.
De tényleg így lenne?Mivel mi is sokszor olyannak látjuk magunkat, mint a külvilág minket, így a hajszínekkel kapcsolatos sztereotípiák is nagyban befolyásolnak(hatnak) a színválasztásban.

szőke haj


A szőkék tényleg butábbak? Ti is bizonyára hallottatok már jó néhány "szőke nős" viccet.
Tény, hogy a "celebek" közt túlnyomó többségben fordul elő a szőke hajszín, mint bármelyik másik.Az is tény, hogy a legtöbb ember szőke vagy közel szőke hajszínnel születik, majd az évek folyamán teljesen bebarnul.Így a gyengeség jelképévé vált a szőke haj. Viszont, ha megnézzük, nagyon sok "szőkét" találunk szerte a nagyvilágban akár politikus, orvos, kutató stb.. szakmákban.szőke haj

A természetes szőke manapság viszont nagyon ritka. Főleg délebbre, ahol igen nagy kuriózumszámba mennek, így a férfiak körében sokkal népszerűbbek, mint barna, fekete vagy vörös hajú társaik.
A szőkéknek tényleg több jut a jóból?
Az biztos, hogy a tekintetet sokkal jobban magukra vonják a szőke nők.
Szép szőkét, nagyon nehéz festeni.Főleg akkor, ha neked egy sötét alapod van hozzá.Persze semmi sem lehetetlen,csak hosszadalmasabb, roncsolóbb hatású, mint mondjuk egy barnából vöröset csinálni.
Hogy miért is?Mert több színárnyalatnyit kell világosítani, amit úgy tud elérni a fodrászod, hogy "leszívatja", kiblanche-olja a hajadat, majd utána viszi fel a tényleges szín elérése végett a festéket.
Ha jobban szereted a természetes "napszívta" szőkét, akkor a fodrászodtól melírt kérjél.


A melírnak nagyon sokféle változata van:Tincsmelír, rétegmelír, napsugár melír,fésüs melír,lapmelír.

szőke haj melír


szőke haj barack hajdísz

A szőke haj különleges ápolást igényel, mivel a festett, de akár a természetes szőke hajban is nagyon sok a sárgásodásra hajlamos pigment. Így úgynevezett" kékítő samponnal " ami ibolya színű, semlegesítjük ,és visszaállítjuk természetes hatású szőkére.
Ez természetes úton is elérhető kamilla, és citrom kivonattal.
Ha pl. világosbarna a hajad, és nem szeretnéd mesterségesen színezni , ezekkel 1-2 árnyalat világosítást el tudsz érni.
szőke

Ha kedvet kaptál a szőke hajszínhez, hát ne habozz!
Irány a fodrász, elő a színskálát, kérj valami dögös árnyalatot, így tavaszra!


foto:pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése