2011. november 20., vasárnap

Egészséges haj télen

téli haj


A meleg nyárban, gyönyörűen tündöklik a hajunk. Viszont ahogy szépen, lassan megyünk az őszbe, majd a télbe, úgy lesz egyre fakóbb, töredezettek, egyre jobban hullik. Hogy mégis hogyan ápolhatod ebben a zord időben, illetve, hogy milyen trükkökkel nyerheted vissza hajad természetes fényét, tartását, most megtudhatod.


tél


1. Kerüld a gyapjút
Bár a gyapjú nagyon meleg, ám a hajadnak mégis ártalmas. Hogy miért? Megtöri a hajszálakat, így a hajad töredezett, szálkás lesz, ami pedig ugyebár nem túl szép.
Tipp: Ne tekerd a gyapjú sálat a hajad köré, inkább próbáld meg feltűzni, befonni. A sapkádba varrj egy selyem, vagy szatén bélést, így a hajadat nem károsítja a sapid.


sapka haj tél


2. Kondicionáld a hajadat
Nagy probléma ilyenkor a haj úgynevezett "kiszáradása". Hogy hol is száradhat ki a hajad? A fűtésszezon beköszöntével, akár otthon, akár a munkahelyeden, a meleg, párátlan levegő roncsolja, károsítja a sörényedet, pont úgy, mint a bőrödet. Ilyenkor különösen fontos a hidratálás.
Tipp: Használj hetente mélykondícionáló hajpakolást!


hajápolás


3. Hajmosás stop!
Nyáron reggel megmosod a hajadat, hébe-hóba megszárítod, és már nyomás is a dolgozóba. Na ezt ne csináld télen.
Tipp: Ha lehetőséged van rá csökkentsd, és reggel soha ne moss hajat!

4. Kerüld a hőt!
A legtöbb nedvességet a hő szívja ki a hajból.
Tipp: Kerüld a forró hajszárítót (enyhe fokozaton száríts hajat). Kerüld a hajvasalást, és ne használj hajsütővasat. Ha mégis használsz, mindenképpen fújd be a hajadat hővédő spray-vel.


fonat konty


5. Rögtönözz egy hajvédő stylist.
Hogy mit is jelent ez?
Tipp: Rögtönözz egy francia, esetleg parketta fonatot. Vagy akár feltűzheted a hajadat egy csavart-tekert kontyba. Légy kreatív! Sokkal kevésbé lesz kitéve a hajad sérüléseknek, hónak, fagynak, jégesőnek. :D




kép.pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése