2011. március 29., kedd

Levágtam Zsófi haját-vagyis a lefelé hosszabbodó haj titka

Zsófi az én nagyobbik húgom.Németországban él, így elég ritkán látom.Viszont ha hazatéved, mindig az első útja hozzám vezet.Így általában elég sokat nő a haja 2 vágás közt.Vékony szálú, a tőnél zsírosodásra hajlamos,viszont mivel ritkán vágom, alul mindig nagyon töredezett, hosszú barna haja van.
Volt már, hogy frufrut vágatott, volt, hogy egyenesre vágtuk a végét, és volt már olyan is, mint amilyenre most csináltuk.Ez egy sima lefelé hosszabbodó alap hajvágás, és még azt sem mondhatnám, hogy ritkítottam rajta, mivel nem így történt, ugyanis bár nagyon szép, és fényes a haja, de nem túl dús!


Hosszabb haj esetén, ezt a formát nagyon egyszerűen el tudjuk készíteni.Hogy hogyan? A fej legmagasabb pontján kell a hajnak a legrövidebbnek lennie.Készítünk egy vezető passzét a fej legmagasabb pontjától kiindulva a tarkó irányába .Utána függőleges leválasztásokkal haladunk a fülig.Ha 90-180° °ig terjed a kiemelés,lefelé hosszabbodó forma alakul ki.
Az oldalrészeket jól összevágtam, így kötöttem össze a fejtetőn lévő passzékkal.
Végén puhítottam a haját, és a frufrut az olló csúsztatásával elől hozzáigazítottam.



Tipp:Mindig csak a hajunk végét balzsamozzuk be, mivel, ha az egész hajhosszra teszünk, az elnehezíti a hajat, sokkal előbb fog zsírosodni.


foto:Kováts Nóri

3 megjegyzés: