2011. június 28., kedd

Do-It-Yourself hajápolás a hűtőből

Nektek is biztos volt már olyan, hogy nem volt otthon semmi amit a hajatokra kenhettetek volna, viszont nagyonis szükség lett volna rá. Ilyenkor jó, vagyis hasznos, hogyha tudtok néhány házi praktikát, mely gyorsan elkészíthető, és ugyanúgy , vagy még jobban táplál, mint a bolti balzsam, hajpakolás.


 A legegyszerűbb, amit bármikor használhatsz, a tojás. 2 tojássárgáját keverj fel egy kis olívaolajjal, és kend a hajadra. Nejlonsapkát fel, rá a törülköző, és minimum 1 órára hagyd is fent a masszát. Ami ennél sokkal táplálóbb, és igazán csodaszép sörényed lesz tőle, ha ugyanígy 2 tojássárgájához egy kis olívaolajat, és  egy széttőrt avokádót adsz. Ezt a csodaszert 2 óra alatt teljesen beszívja a hajad. Ugyanúgy nejlonsapi alatt pihentesd.


 Bizonyára hallottatok már a sörös öblítésről. Bátran ajánlom azt is. És a  hajradírról? Egy kevés kristálycukrot keverj össze mézzel, és radírozd át vele a hajadat.


Sokkal finomabb tapintása lesz a hajadnak a kezelés után. Reese Witherspoon fodrásza Lorri Goddard Clark a samponba csöpögtetett teafa-olajra esküszik.




foto:google,pinterest

2011. június 24., péntek

Az az áldott marcell

Ma leginkább esküvői blogokat nézegettem. Vagyis nem is annyira blogokat, inkább frizurákat. Több dolog miatt. Először is azért, mert kíváncsi voltam "külföld" kontyaira, másodsorban azért, mert most, hogy itt a szezonja az esküvőknek, nekem is felkészültnek, frappánsnak, rafináltnak kell lennem , mindig valami újjal kell előrukkolnom, és nem árt követni az éppen aktuális "kontydivatot" sem. Namármost azt a felfedezést tettem, hogy idén bizony nem a feszes, agyonlakkozott, agyontupírozott "csodák" mennek, hanem a laza loknis kiengedett hajak, esetleg egy-egy apró (vagy nem éppen apró) virágdísszel megspékelve. A másik ami nagy divat idén is az 1920-as éveket idéző marcell hullám. Elkészítése inkább vassal, mintsem vízzel történik. Akár hosszú hajon is nagyon szépen mutat, ahogy a hullám kiül a haj egész hosszára. Vannak azok a frizurák, melyek nem is annyira "igazi" marcellek, hanem csak nagyon hasonlítanak hozzá, de ez mit sem viszit szépségükből. Nézzétek:



















foto:pinterest

Rövid hajak a porondon, nőies, szexi, különleges, merjünk belevágni

Valahogy majdnem minden vendégem teljesen odalesz a rövid hajam láttán, viszont azt, hogy levágjam nekik is rövidre ( az én esetemben punkra) nagyon kevesen engedik. Naponta többen írnak, hogy úgy szeretnének rövid hajat, de valahogy nincs hozzá bátorságuk. Sokáig kínlódtak míg megnőtt, vagy félnek attól, hogy az ő arcukhoz, karakterükhöz illik e majd a végeredmény. A másik probléma mindig az, hogy "de hogyan fogom én azt beállítani" ! Igen kedves hölgyeim, a rövid hajra meg kell érni. Agyban kell megérni. De ha ez megtörtént, és az elhatározás megingathatatlan, akkor igenis gyerünk, merjetek elmenni egy jó fodrászatba és vágatni egy igazán trendi, vagány , divatos, és nem utolsó sorban szexi rövid frizurát.

rövid szőke punk haj


szexi rövid haj


rövid haj


rövid hajak


rövid haj


rövid hajak


rövid haj


rövid haj


rövid hajak


rövid haj


foto:pinterest

2011. június 19., vasárnap

Vízesés hajfonat


Ismét egy egyszerű, ám nagyon mutatós fonatot szeretnék nektek bemutatni.
Ehhez a fonathoz még csak túl hosszú haj sem kell, hiszen igazából csak egy rész van befonva az egész hajból, így mondjuk egy bubin is kiválóan alkalmazható.

1. elől, a frufru részt válaszd le.


2. Utána egy háromszög alakú tinccsel kezd a fonást.




3. felülről mindig tegyél hozzá a fonathoz, míg alulról ugyanabból a részből, melyhez hozzátettél, válassz le egy keveset. Ezeket a leválasztott részeket a végén szépen kitincsezheted.








4. Így haladj szépen, míg el nem érsz addig, míg már nem tudsz leválasztani tincset. Azután folytasd tovább a fonást, úgy, hogy fölülről már nem teszel hozzá passzét, viszont alulról ugyanúgy elveszel.








5. Miután ezzel is végeztél, gumit neki, és úgy, mint máskor is, jól húzd szét a fonatot, lazára. Legyen olyan, mintha nem most készült volna.






Kész is a "vízesés" fonat!

2011. június 14., kedd

Mert most a tépett haj a divat....

Örök igazság: Mindig más kell, mint ami éppen van!
És ez természetesen igaz a hajunkra is. Akinek hosszú a haja, le akarja vágatni. És fordítva. Akinek rövid haja van, évekig képes szenvedni, hogy megnövessze. (halkan jegyzem meg, hogy nagy általánosságban azonnal le is vágatják, amint elérte a kívánt hosszt, és mégsem úgy áll)

 Bemutatom nektek egy tömör egyhossz haj átalakulását, mely fokozatos, tépett, lépcsőzetes lett a végén. A forma elől arcba omló, többlépcsős. Szőkére melíroztam, így a sötétszőke hajat még jobban feldobtuk.  Ha nem annyira drasztikus, ám mégis látványos újításra vágysz, akkor ezt a formát neked ajánlom.

Íme:










2011. június 6., hétfő

Nyári fiú frizurák


Nyár végére tervezem a szalonom nyitását, ahol kimondottan baba-mama fodrászatot szeretnék. Hogy miért is? Nekem  mindig nagy probléma volt a lányaimmal fodrászhoz menni. A nagyik sajnos nem mindig értek rá, lévén még aktívan dolgoznak. A férjem meg éjjel-nappal dolgozik... Így mindig magammal hurcoltam őket, ami nem volt túl szórakoztató. Se nekik, se nekem. Ja, és legfőképpen a fodrásznak nem. Ezért döntöttem amellett, hogy egy bazi nagy gyereksarkot fogok csinálni a szalonomba, jó sok játékkal teleteszem, így garantált a mamának, és a babának is a lazulás. Merthogy a fodrász valójában lazulás. A mama így megszépülve lép ki, miközben a babának sem kínnal telt el az az 1-2 óra, hanem kőkemény játékkal. Még egy fontos szempont: Ha a mama kívánja, a babának is vágunk egy frizurát. Gyerekhajat vágni is nagyon szeretek, csak meg kell találni velük a közös hangot és már megy is mint a karikacsapás, van némi gyakorlatom a témában!
Kíváncsiak vagytok a tegnapi alkotásokra?
Megmutatom nektek!
Ilyen volt:







És ilyen lett: