2011. április 2., szombat

Milyen az ideális haj kiránduláskor? -kinek milyen .

Ma annyira szép időnek ígérkezett, hogy reggel összeszedtük magunkat, és elindultunk kirándulni.
Első állomásunk Esztergom volt, majd jöttünk szépen visszafelé, így megálltunk Visegrádon is egyet játszóterezni a lányokkal, és a végállomás Szentendre volt.Bevallom nagyon jólesett.
Mindegyik helyen más más közönséggel találkoztunk.


Míg Esztergomban inkább a házaspárok, vagy már nagyobb gyerekkel lévő párok voltak, addig a játszótéren kisgyerekesek, és Szentendre volt a jolly joker! Na ott aztán mindenki megtalálható volt, és persze mindenféle haj, konty, kalap, kendő stb...




Kisgyerekesek lévén mi sem időztünk sokat első állomásunkon.Túl jó idő se volt ,korán is volt még. No de annyit azért sikerült megállapítanom, hogy aki gyermektelen, annak sokkal ápoltabb,hosszabb (általában) a haja, mint gyermekes társaiknak.


Hogy vajon miért is van így? Ennek elég egyszerű az oka. Egy kisgyerek belekapaszkodik a hosszú hajba, kitépi azt, beletörli a kezét. Így ha hosszú hajú is az anyukat, inkább felköti valami jópofa  kontyba  vagy levágatja.




A fiatal lánykák nagyon szépen kieresztett, vagy kihúzott, vagy enyhén behullámosított hajkoronával pompáztak. Nagyon szép idő volt, hétágra sütött a nap, és nagyon szép látvány volt ahogy egy-egy aranyló tincsen megcsillannak a napsugarak.




Amit még észrevettem az a kendő. Főleg  bicósok körében népszerű kendőt kötni. Akár piros, akár narancs, vagy pink, vagy bármilyen is legyen, nagyon jól mutatott mindegyik.


No és az a csodálatos kalap! Ami nemcsak szép, de védi a hajat a nap káros sugaraitól is. Ugyanis tudósok kimutatták, hogy igenis nagyon fontos a hajat is védeni, pont úgy, mint a bőrünket, ha nem akarjuk, hogy idő előtt öregedjen, szálkásodjon, tönkremenjen. Erre vannak már kifejezetten specifikus termékek. A strandon nemhogy ajánlott, hanem kötelező, mint a naptej.


A másik nagy ellenség a szél. Bár ma nem volt, de az is igencsak tönkre tudja tenni a frizuránkat, viszont károsító hatása jóval kevesebb, mint a napnak.
A szemüveg mint kötelező kellék, mindenkinél megtalálható volt. Láttunk kereket, pilótát, nagyot, kicsit, pirosat, fehért, barnát és még 1000 félét!


A nap végén elfáradva, de nagyon sok szép élménnyel gazdagodva tértünk haza. Nekem rövid hajam van, mégis igen viseltes lett, de ma bevallom még ez sem érdekelt:)


foto:pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése