2011. április 18., hétfő

Kinek áll jól a bubi frizura

Már egyszer írtam nektek egy  bubifrizura vágásáról, történetesen Kati haját vágtam le akkor. Bevallom nagyon szeretem ezt a hajformát. Mind vágni, mind csak úgy, nézni. Igen nagy volumennövelő hatása van. Az arc felé hosszabbodó tincsek lágyítják a kemény vonásokat , ezért a nagyon karakteres arcú nők is nyugodtan kérhetik fodrászuktól. Amennyire lágyít, annyira ki is emel, így joggal mondható, hogy a bubi frizura (szinte) mindenkinek jól áll. Akár göndör, akár egyenes, akár fiatal, akár idősödő legyen az illető.




A bubi frizura lépcsőzetes hajvágással készül, általában arc felé hosszabbodik. A haj hátul rövidebb, és szépen fokozatosan hosszabbodik, de természetesen rövidülhet előrefelé is. Pont- és tompavágással alakítjuk ki a frizura alakját, majd puhíthatunk rajta. Lehet nyesővel is vágni.



bubi frizura

A bubi frizura nagyon könnyen kezelhető, sokféleképpen lehet beszárítani. Hordható göndören, vagy akár hajvasalóval kihúzva is. Lehet tömött frufrus változata, vagy tépett , de akár fokozatos is. Hordhatod összeborzolva, vagy enyhén hullámosan, de akár befelé szárítva is.
Jellemzője és legnagyobb előnye a volumennövelés, amely a legvékonyabb szálú nőnek is dús hajkoronát varázsol( persze csak ha jól van vágva).




Kifejezetten ajánlott a bubifrizura, ha nagyon vékony az arcod, ha vékony szálú, és kevés a hajad, ha  egy nőies és divatos frizurát szeretnél.



foto:pinterest

10 megjegyzés:

  1. Én ma vágattam le és annyira tetszik!
    Köszi szépen ezt a bejegyzést, mert mikor olvastam: (szinte) mindenkinek jól áll kicsit megkönnyebbültem, és nem vonszoltam a székbe magam azzal a ténnyel: el ronthatja, Istenem mi van akkor ha túl rövid lesz, ha nem áll jól??? meg egyéb önmarcangoló mondat melyet nem tudtam volna kiverni a hajvágás végéig a fejemből. Úgyhogy köszönöm. Előtte is ilyesmi hajakon gondolkodtam, de ez egy ppozitív megerősítés volt számomra.
    Köszönöm:))

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy örülsz, és annak is, hogy jó lett az új bubid:)
    Ha gondolod legközelebb szólj, és levágom én is :9
    Üdv., Mariann

    VálaszTörlés
  3. Kedves Mariann!
    Nekem jelenleg váll alá érő hajam van, ami bár vékonyszállú, de a fodrászok szerint rengeteg hajam van. Régebben volt nekem bubifazonom de az nem most volt, és mindig túlságosan "belőttem". Most megint szeretnék vágatni. Szerinted jót tesz a hajnak, ha nagyon hullik (szerintem azért mert sokat van feltűzve) a vágatás?? Milyen hajformázó termékeket javasolsz a Victoria Beckham féle bubihoz, hogy ne legyen nagyon "belőtt" hanem természetesebb hatású? Köszönöm válaszodat! :)) Kati

    VálaszTörlés
  4. Szia Kati!

    A vágatás soha nem tesz rosszat, több okból sem. Először is, a töredezett hajvégektől megszabadulsz, másodszor a hajhagymáid kissé megkönnyebbülnek, hiszen a hajad veszít a súlyából, illetve még azért is, mert néha igenis kell a változatosság.
    Hajformázó termékek közül én a Tigit, illetve a Toni&Guyt használom. A pasztái,(waxai) szerintem nagyon jók. Próbáld ki őket, szerintem nem fogsz csalódni. A beállítással kapcsolatban meg annyit, hogy ahhoz, hogy ne legyen nagyon belőtt hatása, mindig kicsit borzold össze a tövét(úgy, hogy benyúlsz a kezeddel a füled mellett a hajad tövéhez) az ujjaiddal a már kész hajadat. ( Így a tövét borzolod, tehát a volumenét is növeled, de a fedőhaj ellenben nem borzolódik, gubancolódik össze.
    Köszönöm kérdésedet, remélem segítségedre voltam.
    Üdv,
    Mariann

    VálaszTörlés
  5. Kedves Mariann!

    Köszi a tanácsokat! Aztán a fodrásznál meggondoltam a hajvágatást. Mégsem vágattam le bubira, hanem meghagyta a fodrász a hajam hosszát, és kicsit lépcsősebbre vágta. Így nagyon jól kezelhető, kevés waxot teszek rá, miután beszárítottam, és nem tűnik beállítottnak. Hihetetlen, hogy drasztikus hajvágatás nélkül is mekkorát változhat az ember frizurája. Meg aztán fel is tudom még tűzni, ha úgy akarom.
    További sok szakma és magánéletbeni sikereket kívánok!
    Kati

    VálaszTörlés
  6. Köszi Mariann a bubi frizkót! Nagyon jól érzem magam benne! És nagyon jó volt nálad!:)

    VálaszTörlés
  7. Szia Andi! Örülök, hogy megismertelek Titeket, és azért ha vannak/lettek jó képek, kérlek küld el nekem őket!
    :)

    VálaszTörlés
  8. szia!
    szeretnék tanácsot kérni.16 éves lány vagyok kerek arcformával és nem tudom mi állna jól.most éppen egy bubi frizurán gondolkodom csak nem tudom h jól állna-e.

    VálaszTörlés
  9. Szia Anita!

    Először is, így látatlanban nagyon nehéz bármi is mondani, de a kerek arcot egy jól eltalált bubi mindenképpen nyújtja. Úgyhogy ha neked tetszik ez a haj, merj belevágni, belevágatni :)
    Üdv,
    Mariann

    VálaszTörlés
  10. Szia! Sajnos egy betegség miatt évek óta hullik a hajam, ezért a jelenleg váll alá érő, lépcsőzetes hajam rövidebbre kell vágatnom, mert már nagyon ki van ritkulva a vége. Valami ilyesmire gondoltam:
    http://i17.photobucket.com/albums/b56/celebhair/medium/hayden_panettiere_bob_hair.jpg
    Szerinted ez jól nézne ki extrán kevés, vékonyszálú hajból is? Esetleg frufru nélkül... Csak az a baj, hogy az arcformám valahol a kerek és az ovális között helyezkedik el, így szerintem nem fog jól állni, de az most másodlagos, legalább a hajam kinéz majd valahogy (legalábbis remélem). Köszi, ha válaszolsz!!

    VálaszTörlés